dinsdag 3 maart 2020

2011 oude koeien

Beste mensen,

Op 22 juni stuurde ik u Infobrief nr. 27 over het boek Meditation und Seelenprüfungen in der Anthroposophie und in den Evangelien van Judith von Halle. De Nederlandse vertaling van dit boek is onlangs bij Uitgeverij Cichorei verschenen.
De titel is:
Judith von Halle: Meditatie en beproevingen van de ziel in de antroposofie en in de evangeliën. Voordrachten 2.
Vertaling: Kitty Steinbuch.
Uitgeverij Cichorei, Amsterdam 2019. 124 pagina’s. 
ISBN 978  94 91748 91 2. Prijs € 13.-

Dit boek bevat de tekst van de voordrachten die Judith von Halle hield op Hemelvaart en Pinksteren 2011 in de Schreinerei aan de Blumenweg in Dornach. Zij beschreef daarbij de inwijdingswegen van de apostelen in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren en bracht die in verband met de scholingswegen in onze tijd.
In de eerste voordracht staan daarbij de zgn. vlinder-meditatie en de tempel-legende centraal en wordt ook het verband tussen beide aangegeven. Rudolf Steiner sprak hierover tijdens een diepe crisis in de antroposofische gemeenschap (mei 1923). 
In de tweede voordracht wordt dit verder uitgediept. De vraag is hoe een omkering kan worden bereikt. De ontwikkeling van Petrus, die eerst driemaal de Heer verloochende, maar bij Pinksteren als stralende getuige naar buiten trad, is hiervan een beeld. De inwijdingsweg leidt van het denken naar het willen – waarbij de liefde beide verbindt –, en vervolgens naar het doen. In die zin geven deze voordrachten niet alleen achtergrondinformatie voor het verkrijgen van inzicht, maar zijn zij ook gericht op de actualiteit, zowel binnen als buiten de antroposofische gemeenschap.   

In de bijlage vind u een afbeelding van de omslag.

Met vriendelijke groeten
Rob Steinbuch
Damhertlaan 129  3972 DD Driebergen
Tel. 0343-512491
E-mail steinb@dds.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten