donderdag 21 maart 2019

De Apocalyps van Johannes naar JvH. uit 2003

Beste mensen,

Op 10 december is Infobrief nr. 26 uitgekomen over het boek ‘Die Apokalypse des Johannes’ van Judith von Halle.
Onlangs is bij uitgeverij Cichorei ook de Nederlandse vertaling van dit boek verschenen.

De gegevens zijn:
Judith von Halle, ‘De Apocalyps van Johannes. Verbindingsschakel tussen Joodse mystiek en christelijk-antroposofische geesteswetenschap’. Voordrachten 1. 96 blz. ISBN 978 94 91748 85 1. Prijs € 13,00.

Judith von Halle leerde in 1997 de antroposofie kennen. Zij was vervolgens actief in de afdeling Berlijn en ging daar ook voordrachten houden. Dit boek bevat de tekst van de voordrachten die zij daar op 18 en 25 oktober 2003 hield.  Dat was dus vóór de stigmatisatie in 2004.
De voordrachten bevatten een verdieping van een aantal uitspraken van Rudolf Steiner over de Apocalyps. Daarnaast worden ook verbindingen gelegd met duidingen uit de Joodse mystiek. 
In de eerste voordracht wordt eveneens ingegaan op de persoon van Lazarus-Johannes. Door hem is die verbinding ook mogelijk geworden. De Apocalyps wordt een ‘toekomst-oorkonde’ genoemd; zij geeft inzicht in de hoofdlijnen van de mensheidsontwikkeling, waarbij Christus de Aarde-Geest is geworden. Daarbij moet zich vanuit de vrijheid de liefdesimpuls verder ontwikkelen.
De tweede voordracht  gaat vooral over de overgang van de Joodse traditie naar een algemeen menselijke ontwikkeling. Daarbij wordt ingegaan op de oud-Hebreeuwse inwijdingswegen en hun symbolen. Deze verwijzen ook naar de verschillende stappen in de mensheidsontwikkeling, zoals deze in de Apocalyps ‘versleuteld’ worden aangegeven.

In de bijlage vind u een afbeelding van de omslag.

Met vriendelijke groeten,
Rob Steinbuch

Damhertlaan 129  3972 DD Driebergen

Tel. 0343-512491 E-mail steinb@dds.nl

Weinig nieuws inzake Judith von Halle anno 2019.
Ze schijnt wel met een groot project bezig te zijn.
Maar voorlopig heeft men maar besloten om terug te gtaan naar voordrachten die ze in 2003 gehouden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten