vrijdag 8 februari 2013

Update 08-02-2013 JvH en Junko Althaus


Update 08-02-2013

Junko Althaus heeft op haar website een aantal blogs aan Judith von Halle gewijd.

deel 1 Frau von Halle und die vergangenen Streite
deel 2
deel 3


eerdere bijdragen waren o.a.:
http://philosophie-der-freiheit.blogspot.nl/2011/01/die-polarisierung-von-abel-und-kain-in_06.html
http://philosophie-der-freiheit.blogspot.nl/2011/02/der-logos-bewirkt-die-reine-logik-im.html
http://philosophie-der-freiheit.blogspot.nl/2010/12/wieso-ich-den-verlag-fur-anthroposophie.html


Daarbij stelt ze zich de vraag of het gedrag wat sommige aanhangers van JvH ten toon spreiden uiteindelijk niet schadelijk is voor JvH zelf en of ze zich bewust is dat haar aanhangers de neiging hebben haar af te schermen van mensen die terechte vragen hebben over de inhoud van wat ze beweert. Nadrukkelijk gaat het er dus niet om om het verschijnsel stigmata of het kunnen leven zonder voedsel ter discussie te stellen. Het enige dat telt is, zijn de geesteswetenschappelijke onderzoeksresultaten zoals JvH deze in boeken presenteerd inpasbaar in de methode zoals wij die kennen (of kunnen kennen) door Rudolf Steiner?
In de update van 1-12-2012 was de vraag gesteld: Judith waar is het lijk gebleven van Lazarus?
Deze vraag is onlangs via een aanhanger/fan van JvH Wolfgang Stadler gesteld aan Josef Morel, de uitgever van de boeken van JvH. Deze op zijn beurt zou de vraag weer verder leiden aan JvH zelf. Bovendien was deze vraag ook al eerder per mail aan Judith zelf gesteld, nadat ondergetekende op haar eerste voordracht in Nederland daarop nogmaals de aandacht gevestigd had in een persoonlijke gesprek. Dat was in 2010 en tot heden is een antwoord uitgebleven.


Naast een eerste facebook website is er nu sinds 16 januari 2013 ook een tweedeverschenen, die zich bezighoudt met JvH. zowel duits- engels- en spaanstalig.

ondergetekende ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen:

Een reactie posten